logo

Yapay Zeka Atölyesi 2022



  1. Google, Girişimcilik Vakfı ve Kişisel Verileri Koruma Kurumu ile birlikte düzenlediğimiz Veri Maratonu’nun üçüncü ve son aşaması olan “Yapay Zeka Atölyesi” başlıyor!
  2. Yapay Zeka Atölyesi, veri bilimi yolculuğunda makine öğrenmesine giriş yapmış, programlama ve istatistik bilgilerini edinmiş kişilerin derin öğrenme ve yapay zeka yolculuğunda bilgilerini katlayarak arttırma amacına hizmet eder. İçeriğindeki derin öğrenme, makine öğrenmesi ve analiz konularını aynı zamanda gerçek projelerle destekleyerek hem bu zamana kadar öğrenilenleri pekiştirme hem de yeni bilgiler katmayı amaç edinir.
  3. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Merkez Binası (Ankara) BTK Akademi sınıflarında yüz yüze sınıf ortamında gerçekleştirilecek olan Atölyeye katılmak için aşağıdaki adımları izlemen yeterli:
  4. 1. Yapay Zeka Atölyesi’ne başvur.
  5. 2. www.btkakademi.gov.tr de gerçekleştirilecek olan ön eleme sınavından başarılı olarak ilk 40 kişi arasına gir.
  6. 3. Çevrim içi mülakatta ilk 25 kişi arasına girmeye hak kazan.
  7. 4. Atölyeye katıl, proje sunumlarını gerçekleştir ve sertifikanı al.
  1. Ön Eleme Sınavı ve Atölye Eğitimi öncesinde katılımcıların BTK Akademi çevrimiçi eğitim portali üzerinden aşağıdaki eğitimlerden istifade etmeleri tavsiye edilir:
  2. Veri Bilimi İçin Python ve Tensorflow
  3. Uygulamalarla SQL Öğreniyorum
  4. Büyük Veriye Giriş
  5. Python ile Makine Öğrenmesi
  6. Veri Bilimi ve Makine Öğrenmesi Atölyesi - Bootcamp 2022
  • 18 yaşını doldurmuş, üniversite öğrencileri veya mezunları
  • Yapay Zeka Atölyesi’ne katılan kişilerin anlatılan konulardan istifade edebilmeleri için istatistik, Python, makine öğrenmesi gibi konularda bilgi birikimi olmalıdır. Aynı zamanda bu bilgileri daha önceden veri yarışmaları gibi ortamlarda test etmiş ve tecrübe kazanmış olmaları önerilmektedir. Bu sebepten ötürü katılımcılar, başvuru süresince çevrimiçi teste tabi tutulan adaylar arasından eleme yöntemiyle belirlenecektir. Aynı zamanda atölye Ankara’da 3 hafta süresince yüz yüze olarak planlandığı için haziran ayında zaman uygunluğu da katılımcılar için önemli bir etken olacaktır.
  • Başvuru Süreci: 17-29 Mayıs 2022
  • Çevrimiçi Ön Eleme Sınavı: 1-2 Haziran 2022
  • Çevrimiçi Mülakat: 3-7 Haziran 2022
  • Atölyeye katılmaya hak kazanan adayların duyurulması: 8-9 Haziran 2022
  • Atölye Eğitimi: 13 Haziran – 1 Temmuz
  • *Tarihler, gerek görülmesi halinde, atölye komitesi tarafından değiştirilebilir.
  • *Atölye Eğitimi, 13 Haziran – 1 Temmuz aralığında hafta içi her gün Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Merkez Binası (Ankara) BTK Akademi sınıflarında yüz yüze ortamda gerçekleştirilecektir.
  • *Atölye kontenjanı 25 kişidir ve atölyede %80 devam koşulu bulunmaktadır. %20 üstü devamsızlığı olan öğrencilerin kaydı programdan otomatik olarak silinecektir.
  • *Şehir dışından katılmak isteyip konaklama talep eden katılımcılara imkanlar dâhilinde konaklama hizmeti sunulacaktır.
  • *Eğitim ve Sertifika ücretsizdir.